смесител за мивка

Основни акценти при избиране на смесител за мивката в банята

Едни от най-многобройните и разнообразни решения за оборудване на банята са именно смесителите. Те са приложими при умивалници, джакузита, вани, душ кабини и други хигиенни зони. Когато сте поставени пред предизвикателството да изберете наистина добър вариант за да подобрите банята при ремонта е необходимо да се съсредоточите именно върху актуалните модели, които ви очакват тук https://www.mebeliarena.bg/баня-тоалетна/душове-и-смесители-за-баня/смесители-за-мивка. Какво следва да направите за да се ориентирате из това съществено множество за да изберете добър продукт за мивката? Ако и вие сте затруднени при взимане на решение имайте предвид, че в следващите редове ще ви запознаем с някои лесни трикове, които можете да приложите.

Място на монтаж

За да се избере модела на смесителя за умивалника е необходимо да се определи неговото местоположение. Често конструктивно санитарните зони са доста сложни и не ни позволяват да разгърнем потенциала си за създаване на приятна и функционално оборудвана такава. А това може да ви затрудни сериозно. Според особеностите на помещението имате вариант за инсталиране:

  • На стена. Определят тези модели като ретро смесители, тъй като обикновено се състоят от две въртящи се кранчета, с които се спира и пуска водата;
  • Стоящи. Превръщат се в част от умивалника и стоят много елегантно. Удобни са от гледна точка на това, че не се допускат пръски извън мивката;
  • Вградени. Супер естетични и дискретни смесители, които обаче са доста скъпи и поради това не са от най-предпочитаните.

Това са три базови вариант, които са класифицирани съобразно начина им на монтаж. Когато държите на удобството е добре да се потърси хармония в оборудването и да се инвестира в такава батерия, която би била наистина лесна за използване.

Контрол върху разхода на вода

смесител  Много региони по света страдат от липса на вода. Този животоспасяващ източник и ресурс е необходимо да разходваме разумно и правилно. Когато сте в състояние да направите нещо, което да оптимизира не само разходите, които ще заплащате, но и да дадете своя принос в опазването и намаляването на безконтролното разпиляване на вода е добре да опознаете смесителите, които се дефинират като икономични.

Тези подобрени модели разполагат с:

  • Система за контрол на разходите;
  • Автоматично спиране на водата;
  • Сензорно настройване за пускане и спиране на водата;
  • Използване на фотоклетка и други.

Това са доста практични решения, които се прилагат не само в търговски центрове и обществени тоалетни, а също така са подходящи и за мивките в банята, където често неосъзнато оставяме водата да тече докато търкаме зъбите с четката например.