разтегателен диван

Разтегателен диван – важни съвети преди да купите нов

Всеки потребител осъзнава ползите на разтегателните дивани. Действително това е мека мебел, която е широко разпространена на пазара и много от нас изправени през подмяна на стария диван с нов изискваме да избираме именно такъв, който разполага с много функции. А към арсенала от удобства механизма за разпъване или още известен като „функция сън“ е приоритетен. Заем ли обаче кои разтегателни дивани са добри и кои не, кои са по-здрави и лесни за манипулиране? Въпросите никак не са маловажни и наистина, когато се нуждаем от идеалния диван с разтегателен механизъм е добре да помислим за неговите специфични особености и характеристики.Двуместен диван

Диваните с разтегателен механизъм се купуват с тенденцията да се използват за спане. Това предполага да сме максимално отговорни към всички онези технически показатели, които да ни гарантират ефективност, качество и спокойствие по време на сън. Здравина и стабилност – задължителни критерии, на които разтегателните дивани следва да отговарят. Само така ще можем да се събуждаме тонизирани и отпочинали. За целта, когато сме в магазина за мебели и вече сме си набелязали няколко варианти е добре да изискате да изпробвате устойчивостта на матраците в разпънато положение. Въобще не се притеснявайте, защото в крайна сметка от това зависи дали ще останете удовлетворени от комфорта, който би предоставила тази мека мебел.

Освен здрава, стабилна и удобна меката мебел се избира и по още един важен показател. Не подценявайте вложените механизми, които позволяват на дивана да се превърне в легло. Има различни такива – едни от тях са доста лесни за ползване, а други повярвайте изискват инженерно образование. Съвета на специалистите  е да избирате максимално опростени механизми за трансформация, тъй като при тях не само се наблюдава лекота на прилагане, а същевременно с това не са от бързо дефектиращите. А сами знаете, че колкото по-сложен е един механизъм толкова по-труден е ремонта и поддръжката му.