скара

Нужни ли са аксесоари за барбекю зоната и какви

Няма майстор на скарата, който да не потвърди, че не само доброто барбекю като съоръжение е съществен елемент про готвенето на открито, а необходимост са и списък с аксесоари, с чиято помощ се осигурява експедитивно и безопасно боравене със съоръжението. И така, че с покупката на барбекю не сте завършили цикъла, с който да си осигурите правилно организиране на процеса, тъй като на фокус днес ще бъдат https://www.balkanenergy.bg/category/aksesoari-1 – важните елементи, с чието присъствие ще сте въоръжени така, че да се справите като истински професионалист.

Защо не бива да се пренебрегват аксесоарите

Те не са някакви специални и свързани с прекалено високи инвестиции инструменти за боравене с барбекю зоната. Напротив! Оказва се, че са дори супер евтини като цена и набавянето им не ни струва прекалено много. Ползата и ролята им обаче е ключова и именно поради това е важно да отбележим, че с тях си осигуряваме повече сигурност, експедитивност и безопасност.Барбекю

Специалистите по приготвяне на скара съветват никога да не подценявате ролята на аксесоарите и да си съставите списък с най-необходимите, които са така решаващи и водещи за да се приготви вкусна скара. Очевидно е, че с голи ръце не можете да поставяте, обръщате и вземете готовата храна от скарата на барбекюто така, че ето я една от главните причини за инвестирате в оръжия, които имат способността да улеснят вашата работа.

Накратко аксесоарите са нужни защото:

  • Подпомагат процеса на приготвяне на всякакъв вид храна на барбекю;
  • Могат да бъдат източник за улесняване на запалването и поддържането на жар с постоянна температура за да се приготви вкусна храна;
  • Предпазват от изгаряния;
  • Улесняват почистването на скарата.

Елементарни действия, които са неизменна част при готвенето на открито, но реално ако не разполагате с тях то със сигурност ще изпитате сериозна трудност и няма да бъде лесен процеса на готвене. Така, че не подценявайте тези дребни неща, но със съществена значимост за установяване на ред при използването на барбекю.

Видове аксесоари на фокус

Ако посетите специализиран магазин за барбекюта ще забележите, че наистина има страшно много варианти за аксесоари, които можете да приложите и във вашата зона за готвене на открито. Има такива, които са задължителни както и други, известни сред барбекю майсторите като екстри, които не са нужни. Всъщност какви ще предпочетете зависи изцяло от вас.

Ще представим едни от най-популярните продукти, които е добре да притежавате с цел да улесните максимално работата си при готвене на скара, независимо дали е електрическа, на дървени въглища или газ:

  • Консуматив

Ако вашето барбекю е на дървени въглища или газ очевидно се нуждаете от гориво, с което да го захраните. Именно дървените въглища и заредената газова бутилка се оказват основен приоритет за да успеете в своето начинание. Консумативите са евтини и съобразно типа на съоръжението можете да изберете подходящите;

  • Предпазна ръкавица

Основно една от ръцете работи в близост до нагорещената скара, а това е повод да бъде добре обезопасена. Риска от изгарянето тук е много висок и точно поради това е важно да се акцентира върху термо ръкавиците, които са доста ефективни при използването на барбекюто;

  • Щипки

Това са типичните домакински аксесоари, които използвате навярно за обръщането на храната във фурната или грил тигана. Вариантите за външните скари се отличават с по-дълги дръжки, при които има изолиран участък, който не е топлопреносим. Така можете спокойно при липса на ръкавица да обръщате само с помощта на щипката храната без това да причини изгаряне.

Още много други видове аксесоари се предлагат в търговската мрежа. Ако търсите универсални или по-специални то заповядайте в каталога на balkanenergy.bg, където ще откриете най-добрите решения на достъпна цена.