Разтегателна маса

Маса за хранене – практични съвети за подбор на приложим към интериора ви модел

Сигурно си мислите, че е прекалено да се планира всеки сантиметър площ от трапезарията за да се получи перфектно организиран приятен кът? Всъщност с тази задача се заемат много новодомци, които за пръв път ще се наложи да изберат от множеството маси за хранене онази, която би била наистина приложима към тяхното пространство. Има няколко интересни детайлни момента, които е приемливо да предвидите при покупка на маса, която ще е събирателен елемент на хората във вашия дом.

Изгответе план скица на помещението

Това е наложително при положение, че къта за хранене е част от обща голяма стая. Практиката показва, че никак не са малко жилищата, в които има кухненски бокс, холен кът както  и трапезна зона. Действително пропорционалността между тези елементи е изключително важна и именно поради това е решаващо така да планирате нещата, че наистина да синхронизирате детайлите кат оразмери. А в трапезния кът масата за хранене е тази, която заема най-голяма част от предвиденото ѝ пространство, което от своя страна предполага изготвянето на скица с параметри и разположение на всяка една мебел.

Форма и дизайн

След като вече сте наясно с размера, който би бил приложим на свободното и отредено за маса за хранене пространство идва ред на другата важна част, а именно да си изберете форма както и стил/дизайн на самата мебел.Трапезна маса

Познати са няколко варианти за форми на маси за хранене:

  • Квадратна;
  • Правоъгълна;
  • Кръгла;
  • Елипсовидна.

Ако трябва да бъдем по-конкретни формата и стила на масата трябва да бъдат съобразени с останалите мебели в помещението. Ако сте избрали модерен градски интериор то в случая масата ви съща следва да бъде в съвременен стил и форма с прави линии като квадрат или правоъгълник. При класически интериор препоръчителни и адаптиращи се към концепцията ще бъдат овалната маса, изработена от естествена дървесина.

Лесно е да изберете нова трапезна маса, ако сте наясно с тези елементарни насоки, които да ви улеснят при вземане на крайно решение.