плажен чадър

Правила и съвети за избор на градински чадър

Любопитен факт сочи, че появата на чадърите в живота на човека е провокирано от това да се търси вариант за предпазване от слънчевите лъчи. На по-късен етап се появяват и пособията за дъжд в различни размери, цветове и дизайн. Чадъра за слънце обаче също търпи трансформации и от модел, който мое да се носи в ръка става все по-голям и статично закрепен за пода. Така се ражда идеята за градинските чадъри, без които наистина не бихме могли да си представим да стоим на едно място през летните горещини. Градински чадъри намират широко приложение не само за двора и градината. Те са изключително практични и за ресторантьорския бизнес и кафенетата, които предлагат маси на открито. Ако няма естествена сянка от дърветата то важно за привличането на клиенти е осигуряването на практичен градински чадър, който да засенчи местата за сядане на консумиращите.чадъри

Когато се избира градински чадър има няколко правила, които е важно клиентите да имат предвид:

  1. Размера и тук не е за подценяване. В зависимост дали ще бъде поставен в градината, двора, балкона или пък с цел да осигурите сянка на клиентите си е определящо градинския чадър да бъде в подходящ размер. Такъв с по-голяма шатра ще направи възможно да засенчите по-голям участък, така че имайте предвид параметрите на чадъра, който смятате да закупите.
  2. UV защита. Днес вече и плажните чадъри разполагат с различни субстанции, които не позволяват на вредното лъчение да достига директно върху кожата ви. Блокирането на УВ лъчите ще осигури спокойствие и възможност за по-дълъг престой на открито.
  3. Цветове. Многообразни са вариантите, които се предлагат на пазара за градински чадъри. Препоръчително е обаче да избирате такива в сребристи или сиви тонове. Този цвят на покритието всъщност не само предоставя добра осветеност, но същевременно ще намалите отблясъци, както и UV радиацията.
  4. Защитен фактор. Това, че разполага с опция да спира вредните лъчи е едно, но нивото на защита е съвсем друго. Както слънцезащитните кремове така и градинските чадъри разполагат със защитен фактор, който можете да избирате. Тези с UPF 50 са за предпочитане.