маса малка

Холните маси – минималистични и очарователни решения за интериора

Създаващи уют, превръщащи всеки скучен интериор в изтънчен и елегантен. Такъв е почерка, който придават мини холните масички. Да, въпреки своите минималистични габарити те все пак успяват да се превърнат във фокусен елемент, на който да разчитате в своето ежедневие. Но въпросът е колко малка да бъде малката холна маса? Навярно се замислихте особено ако ви предстои да вземете решение с покупка от онлайн магазин. Тъй като е трудно да си представите колко е като големина една масичка то днес ще дадем няколко практични съвета за нейната визия.

Малка маса в хола – елегантния щрих

Със сигурност ви прави впечатление, че много от онлайн магазините детайлно описват формата  и габаритните размери на масите в своите каталози. Това е изключително решаващ момент, тъй като само така клиентите могат да получат ясна представа за мястото, което би заела една холна маса малка. Е, малка – малка, но колко да е малка масата ви за хол. Това е наистина въпрос, който ни вълнува, защото в крайна сметка се оказва, че неправилно подбрания размер би предизвикал сериозен дисбаланс в интериорно отношение. Едва ли бихте желали това?холна маса и помощна маса

За да бъде идеално адаптираща се и все едно винаги е имала своето място в хола ви малката холна маса е препоръчително да не бъде с някакви нестандартни размери. Винаги съобразявайте нейните параметри с тези на диван, тъй като той е неин ориентир, поддръжник и балансьор.

Декоратори съветват да си изберете такава маса, която:

  • Не се натрапва и въпреки това е фокусен елемент в хола ви;
  • Разполага с разтегателни опции, което мое да я увеличи до размер различен от малкия;
  • Да е поне 10 сантиметра по-ниска от седалката на меката мебел;
  • Да е елегантното допълнение, а не онова, което да затормози с присъствието си интериора.

Малката холна маса е добър вариант, той като лесно можете да я позиционирате където пожелаете. Освен това практиката сочи, че колкото по-малка е тази мебел то толкова по-ниска е нейната цена.