плуг

Защо плуговете са важни за обработката на почвата?

Независимо, че общия принцип на работа на плуговете се базира на идентичен тип конструкции то е очевидно, че има защо на пазара да се предлагат по-осъвременени тенденции, чиято основна задача е да осигурят на стопаните много по-удобен и лесен режим за работа. В зависимост от типа на почвата, количеството обработваемо площ и вид на културите пред всеки земеделец стои въпросът с осигуряването на надежден и сигурен прикачен инвентар, благодарение на който да се извършва така необходимата дълбока оран. Представените в mass.bg/плугове решения определено заслужават внимание. С какво плуговете на българския производител печелят доверието на земеделските стопани ще разберете от днешната публикация.

Плугът – незаменим помощник на всеки земеделец

Първоначалната подготовка, на която ще бъде подложена почвата определено изисква отговорно отношение от страна на стопаните, които държат качествено до повишат плодородието на слоя. Преди засаждане с оглед на осигуряване на отлична вегетация на растенията е необходимо да се подходи с внимание към дълбоката оран. А качество може да се гарантира само и единствено с използването на инвентар, който да осигури благоприятни условия за повишаване качествата на почвата. Вегетацията на растенията до голяма степен зависи именно от начина, по който са извършени агротехническите мероприятия и точно поради това плуговете се определят като:

 • Незаменими помощни средства при работата на земеделските стопани;
 • Гаранти за оптимално и ефективно обработване на почвата;
 • Създаване на отлични условия за изглаждане на неравности и дупки, причинени от ерозията на почвата;
 • Осигуряване на чиста линия на браздата;
 • Идеално изравняване на повърхността.

Продуктовата гама от плугове MASS се характеризира с отличен потенциал за дълголетно използване, максимална ефективност и създаване на благоприятни условия за подобряване качеството на реколтата. Именно за това според нуждите на вашето стопанство можете да приложите решение, което би ви гарантирало най-добри почвени условия.

За разнообразието

качествен плугКакто и при други видове прикачен инвентар и тук преди да изберете е необходимо да се фокусирате върху разнообразието. То зависи от различни фактори, но основния акцентира на типа почви и обичайни култури, които ще бъдат отглеждани.

По отношение на тези критерии от MASS представят следните варианти за плугове:

 • Лозаро-овощарски;
 • Олекотен;
 • Навесен конвенционален с пружинна защита;
 • Навесен конвенционален с хидравлична защита;
 • Модел Варио;
 • Обръщателен и други.

Предвид спецификацията на веки модел можете да изберете такъв, който безспорно би ви гарантирал отлични обработки, качество и подобряване обогатяването на почвата с кислород, препарати, торове и други. Заложете на производител с опит и доказана репутация не само у нас, но и в Европа.