Култиватори

Култиватори – същност и видове

Механизираните обработки, които се използват при различните селскостопански мероприятия зависят от вида на културите както и площта на полето. Качественото им провеждане е в основата на това стопаните да разчитат на добра реколта, която да реализират на пазара. Целта на използването на механизация е в това да се подобри състоянието на почвата и тя бъде плодородна, аерирана, с ниско съдържание на плевели. Точно това са условията, при които посевите могат да виреят отлично. Сред видовете инвентари, които намират широко приложение в земеделския сектор са култиваторите. Приоритет при избирането на висококачествен вариант са предложенията на mass.bg/култиватори.

За оптимални условия при сеитба

Качеството и количеството на реколтата е пряко свързано с това какъв тип обработки са предвидени и заложени в агротехническия план. За да се осигурят отлични условия за развитие на културите е очевидно, че трябва да се погрижите за подготовката на земния пласт. Това означава, че имате нужда от подходящия култиватор, който да подсигури:

  • Оптималната влажност в дълбочина;
  • Аериране на земния пласт за развитие на семената и разсада;
  • Отстраняване на плевелната растителност, която отнема ценни хранителни вещества, нужни на посевите;
  • Разрохкване;
  • Заглаждане на слоя;
  • Раздробяване на буците пръст и други.

Подготовката на почвата е от ключово значение за това да можете да засеете семената и те да получат отличните условия, които да подпомогнат тяхното благоприятно развитие.

Най-познатите и използвани видове

култивиранеВ каталога на българския производител MASS  са представени широк спектър от култиватори, които ще подпомогнат процеса н обработване на почвата според нейните качествени характеристики и особености. Препоръчително е при инвестиране да сте наясно с видовото разнообразие, което се предлага. Водещи и предпочитани заради отличните условия за работа са:

  • За слято култивиране. Популярни са още като универсални, поради това, че са приложими при различни градински терени, за обработка на големи полски площи. Прилагат се като противоерозийно средство. Осигуряват отлична влажност във вътрешността на почвата;
  • За междуредова обработка. Култиваторите от този вид също се ползват с уважението на земеделските стопани. Те са ефективни за направа на бразди, а освен това са ефективни при извършване на подхранването на площите с торове и препарати;
  • Стърнищни. За разлика от предните два вида това са инвентари, които се характеризират с отличната си здравина и мощност. Предназначени са за раздробяване на корени и стебла, които са останали след прибирането на реколтата.

В каталога на MASS ще откриете и специализирани култиватори, които са предназначени за обработка на многогодишни растения. Заложете на качеството и гаранцията за висока ефективност при провежданите агротехнически мероприятия.