Поставяне на брекети във Варна – какво го налага

Правилно подредените зъби са източник на висока естетика и добро дентално здраве. Не всички хора обаче са природно надарени с красива усмивка, но за щастие има решение и на този проблем – брекети варна. С тяхна помощ ще се възстанови правилната захапа, а всеки зъб ще дойде на мястото си. Резултатът ще е високо самочувствие за пациента, както и по-редки посещения на стоматологичния кабинет.

Кое налага поставянето на шини

Свикнали сме да мислим, че те са подходящи предимно за децата. Истината е, че съвременните решения за корекция подредбата на зъбите осигуряват висока дискретност, което ги прави подходящи за хора на всякаква възраст. Тяхното поставяне е препоръчително, когато:

  • зъбите са с лоша подредба или криви – подобен стоматологичен фон е крайно неблагоприятен за пациента. Кривите зъби понижават самочувствието му и са водеща причина за образуването на кариеси и за появата на други проблеми в устната кухина. Поддържането на висока хигиена също бива затруднено, което прави поставянето на шини силно препоръчително;
  • захапката е неправилна – изключително неприятен проблем, с който е добре да се заемем още в най-ранна възраст. Неправилната захапка при децата може да е повод за подигравки, но с помощта на съвременните брекети е възможно тя да се коригира на 100%. Специалистите в град Варна са отлично решение, от което си струва да се възползвате;
  • проблеми с венците – лош дъх, възпаления и какви ли още не „екстри“ са възможни, ако имаме криви зъби, които не само ни карата да прикриваме с уста усмивката си, но и които не можем да почистваме ефективно. Тяхната корекция е силно желателна в случая, а в края на лечението ще се радваме на топ резултати и то до живот;
  • разстояние между два или повече зъби – някои определят това като чар, докато други искат да запълнят празните пространства незабавно. Ортодонтията би помогнала много в случая – както при деца, така и при големи;
  • неправилно поникнал резец – когато това се случи, останалите зъби същи се изкривяват, а в някои случаи дори няма къде да поникнат. Подобно явление е много често срещано при децата, като в случая е хубаво да се вземат мерки навреме и да се поставят подходящи брекети в град Варна.

Поставянето на брекети във Варна е сериозна стъпка, за която трябва да сме убедени, че искаме да направим. Вариантите днес не са никак малко, като всеки човек трябва да открие оптималния за себе си или за детето си.

Какви видове има

Разнообразието е налице и когато става дума за поставянето на брекети в град Варна. Опциите за пациентите не са никак малко, като сред тях са стандартните/метални видове, керамичните, невидимите, лингвалните и др. Това какви ще изберем зависи от предпочитанията ни към външния им вид, както и от бюджета ни – металните брекети са най-евтини, но същевременно и най-забележими.

Напоследък са изключително актуални алайнерите, които се носят от деца и от възрастни – те са незабележими, а поставянето им е доста популярно в град Варна и не само. При избор на подходящ начин за коригиране на усмивката, е хубаво да се вземе под внимание това с какви средства разполагаме, за колко време искаме да видим резултати и доколко забележими можем да допуснем да бъдат поставените върху зъбите ни шини.

Кои са предпочитаните

Както казахме и преди малко, алайнерите са сред най-харесваните брекети, които специалистите от град Варна поставят на своите пациенти. С дискретно присъствие, подходящи за малки и големи, лесни за почистване и финансово достъпни, те са чудесен вариант за хора с криви зъби, които искат да си върнат доброто самочувствие.

Как да открием добър ортодонт във Варна

Решението да си сложим брекети не е единствената стъпка, която трябва да направим. Нужно е да открием и специалист, на който да се доверим, за да сме напълно спокойни, че инвестицията ни ще бъде напълно оправдана. Репутацията на ортодонта е водещ фактор за това дали да го изберем или не. Личните впечатления също могат да ни послужат като ориентир и да са решаващи при намирането на подобен специалист.