видеорегистратор

За ролята на видеорегистраторите за автомобили

Наричат ги камери за автомобил и се поставят на предната част на таблото с цел да се заснеме всичко, което си случва пред водача на превозното средство. Видеорегистраторите станаха доста модерни напоследък и почти всяка пета кола е снабдена с такова средство за видеонаблюдение.  Но защо ги поставят шофьорите и дали само модата е тази, която провокира тяхното инсталиране? Оказва се обаче, че поставянето на видеорегистратори си има своята много важна роля и самото устройство е много полезно. С това съвременно средство реално можете не само да улавяте интересни моменти, да снимате местата където пътувате както и смешни и комични ситуации, но с тяхна помощ се хващат и редица нарушители, които с неспазването на правилата за движение по пътищата застрашават здравето и живота на останалите участници в движението.камера за кола

Непрекъснато чуваме за неприятни пътни инциденти, при които извършителя е избягал от мястото на произшествието. Именно с помощта на видеорегистратор, монтиран на преминаващ в близост автомобил може да се установи кой е извършителя на деянието и той да понесе своята отговорност. Така ,че освен за забавление видеорегистраторите са изключително ценни по отношение на спазването на правилата и безопасността на пътя и именно това е основната причина, поради която много голяма част от водачите проявяват лична отговорност и монтират такива в калите си. При тежкотоварните автомобили и тези, осъществяващи пътни превози дори самите компании задължително инсталират на превозните средства такива устройства, с които не самоконтролират работата на шофьорите си, но и следят за спазването на  ограничения в скоростта, дистанция и други важни за сигурността на превозното средство и пътниците фактори.

Често видеорегистраторите могат да помогнат и за оневиняването ви при пътен инцидент. Те биха могли да послужат като доказателство за вашата невинност или тази на друг шофьор пред органите на реда. Именно тези причини, които никак не са за подценяване се оказват достатъчна мотивация за да се инсталират такива видеорегистриращи устройства в моторните превозни средства. Освен, че са полезни теса и доста устойчиви на всякакви метеорологични условия. Съвременните модели видеолегистратори са издръжливи на високи и ниски температури, което на практика ги прави използваеми както в летни така и в зимни условия. Освен, че могат да работят при движение на превозното средство, те изпълняват функциите си и при изгасен автомобил.

Видеорегистраторите са с компактни миниатюрни размери, което позволява да се монтират на места върху таблото на автомобила, което да не пречи на видимостта на водача. Лесни за инсталиране, с възможност за съхраняване на записа на мемори карта и изтриване на най-старите записи при запълване на паметта. Помислете за вашата сигурност по време на пътуване и вземете видеорегистратор от spy.bg.