размери на диван

Как да изберем оптимален размер диван за хола си

Клиентите определят като най-важни две изисквания, на които да отговарят новите дивани, които биха желали да закупят. На първо място е цената, тъй като финансите, с които разполага клиента са тези, които биха определили всички останали показатели на предпочетения диван. след като има формулиран бюджет другия основен показател, който е важен за да се вземе конкретно решение е размера на меката мебел. Няма как да се изберат големи за диван размери при условие, че самото пространство не разполага с толкова площ.

Лесно ли е да определим размера

За да служи така, че да бъдем оптимално удовлетворени е добре да си направим списък с изисквания, на които новия диван да отговаря. Тана ясно, че цената и размера са в основата на изборния процес. и ако цената е лесно да бъде определено според това с какво разполагаме то за размера ще се наложи да вземе предвид някои неща.Ъглов диван

Архитектурата на различните помещения се отличават по размери, форма и други особености. Размера на меката мебел е пряко свързан с тези на пространството, в което имаме намерение да го позиционираме. Изключително важно е да се вземат предвид дори дребните детайли, тъй като на практика това би довело до 100 % удовлетвореност от направената инвестиция:

  • Обща площ на помещението;
  • Какви са останалите мебели в стаята и каква площ от нея заемат;
  • Къде ще бъде разположен дивана;
  • Ще има ли разтегателен механизъм;
  • Ще бъде ли пряко осветен от слънчева светлина и т.нат.

Тези компоненти ще ви дадат насоки за това кой би бил правилния размер и форма за новия ви диван, тъй като не само желанието да бъде голям би осигурило ефективност при неговото ползване. За да е практичен и за да ползвате повече екстри от меката мебел ѝ осигурете достатъчно площ както за преминаване така и прилагане на функциите сън, релакс и други.